SRWPiO - Stowarzyszenie Rozwoju Wsi Podciernie i Okolice - prowadzimy "MAŁE PRZEDSZKOLE" w Podcierniu
  I Festyn Rodzinny

I Festyn Rodzinny w Podcierniu –już za nami!!!

31 maja 2009r. odbył się pierwszy w historii Podciernia Festyn Rodzinny.
Serdeczne podziękowania składamy dla Zarządu Województwa Mazowieckiego za wsparcie organizacji oraz objęcie patronatem I Festynu Rodzinnego w Podcierniu.
Również dziękujemy Gminnej Komisji Rozwiązywania problemów Alkoholowych i Narkomanii w Cegłowie za dofinansowanie zakupu nagród i upominków dla dzieci.

Wszystkim, którzy pomogli nam w organizacji festynu bardzo serdecznie dziękujemy.

Na festynie wystąpili uczniowie Szkoły Podstawowej w Podcierniu (teatr, grupa taneczna). Zaśpiewała Kinga Szaniawska –absolwentka szkoły. Wystąpiły dwa zaproszone zespoły – Letni Tercet i Na Maxa. Nie zabrakło oczywiście atrakcji dla najmłodszych –klauna, szczudlarza, animatorek malujących buśki i wesołego miasteczka. Rodzice dzieci uczęszczających do przedszkola prowadzonego przez stowarzyszenie przygotowali kawiarenkę, gdzie można było spokojnie skosztować ciast i wypić kawę. Odbył się konkurs wiedzy o naszej gminie i konkurs o tematyce istnienia i zapobiegania narkomanii i alkoholizmu.
Można było obejrzeć wystawę malarską koleżanki Agnieszki Stelmaszczyk z Podciernia. Nie zabrakło stoisk gastronomicznych i punktów informacyjnych instytucji tj.-Krus, Ministerstwo Rolnictwa, ARiMR.
Mimo bardzo słabej pogody uważamy I Festyn Rodzinny, w Podcierniu za udany. Dziękujemy wszystkim za przybycie.
                                                                     Zarząd Stowarzyszenia

Stronę odwiedziło już 39523 odwiedzający