SRWPiO - Stowarzyszenie Rozwoju Wsi Podciernie i Okolice - prowadzimy "MAŁE PRZEDSZKOLE" w Podcierniu
  II FESTYN RODZIINNY

W niedzielę 19 czerwca 2011 na placu szkolnym w Podcierniu odbył się drugi Festyn Rodzinny, zorganizowany przez Stowarzyszenie Rozwoju Wsi Podciernie i Okolice. Różnorodny wachlarz programowy oraz towarzyszące atrakcje przypadły do gustu sporej publiczności. Wystąpili: zespół „Oaza” z DPS Jedlina w Mieni, panie z KGW w Podcierniu, przedszkolaki, uczniowie miejscowej szkoły, grupy taneczne z Podciernia i Cegłowa, Zespół Międzypokoleniowy RAZEM, a teatr z Białegostoku NARWAL przedstawił sztukę „Złota rybka”. Cały program urozmaicił sponsor główny imprezy -zespół REFLEKT.  Była też licytacja obrazu Agnieszki Stelmaszczyk i rysunków dzieci przedszkolnych. Podczas festynu odbyło się mnóstwo konkursów, zawodów sportowych z nagrodami dla najmłodszych i nieco starszych. Odbyło się też zapowiadane losowanie nagród spośród klientów kawiarenki przedszkolnej,rozlosowaliśmy 7 x hulajnoga DYNORA o wartości ok. 90zł każda i tablice kredową. Nawet przelotny deszcz nie przeszkodził w dobrej zabawie licznie zgromadzonej publiczności.

Dziękuję naszym sponsorom.

W szczególności sponsorowi głównemu- zespołowi Reflekt w składzie:
Przemek – instrumenty klawiszowe, akordeon
Adam-        instrumenty klawiszowe, akordeon, wokal
Ali-             instrumenty perkusyjne, akordeon, wokal
i Kasi -      wokal

zapraszam do skorzystania z usług zespołu:
wesela, poprawiny, studniówki, festyny, bale, jubileusze…
kontakt 516 619 927

Gminie Cegłów

Piekarni-cukierni WIELGOLAS

Stacji paliw ATIP

Firmie Europlex z Cegłowa ul. Kolejowa 6 zajmująca się sprzedażą i montażem okien, drzwi, dachów, paneli, wertikali …
Z możliwością zakupu na raty . Firma oferuje super rabaty i ulgi.

Bankowi Spółdzielczemu w Mrozach

PODZIĘKOWANIA

Korzystając z okazji chciałam serdecznie podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do organizacji festynu.
A w szczególności władzom gminy Cegłow, wójtowi Marcinowi Uchmanowi , dyrekcji Szkoły Podstawowej Annie Stelmaszczyk za udostępnienie placu. Wszystkim, którzy włożyli dużo swojego prywatnego czasu na przygotowania. Rodzicom przedszkolaków za upieczenie przepysznych ciast, przekazanie losów i montaż sceny, pawilonów.
Obsłudze punktu medycznego, strażakom z Podciernia za zapewnienie nam bezpieczeństwa.
Radnemu Andrzejowi Grasiakowi za pomoc w organizacji i młodzieży z Podciernia za pomoc w montażu sceny.
Zespołowi Oaza z DPS w Mieni, zespołowi RAZEM z Miejskiego Domu Kultury w Kałuszynie , paniom z KGW w Podcierniu za przepiękne występy.

I oczywiście paniom p. Zenobi, Marzenie, Anecie, Renacie, Kasi, Milenie za wparcie mnie podczas organizacji i pomoc fizyczną
w trakcie festynu i po jego zakończeniu podczas porządków.

Paniom przedszkolankom za przygotowanie przepięknej akademii z okazji dnia Mamy i Taty.

Panu Krzysztofowi Radzio za zapewnienie transportu dla zespołu.

Panu Wojciechowi ANC za udostępnienie wspaniałej sceny.
Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam i jeszcze raz wszystkim dziękuję.

Lucyna Bajszczak

SPONSR GŁÓWNY ZESPÓŁ REFLEKT  tel. 516 619 927